Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onderzoek een functie en teken de grafiek

Doe een onderzoek naar de functie f:x ® ex-2-Öx-1 en teken haar grafiek.

Wat ik moet doen is de nulpunten vinden, de randwaarden en de extremen. Voor de nulpunten heb ik het volgende gedaan:
ex-2-Öx-1=0
(ex:e2)-Öx-1=0
ln(ex:e2)-lnÖx-ln1=0
(x:2)-lnÖx=0
1/2x-lnÖx=0
Maar hoe nu verder? Er moet één nulpunt uitkomen, te weten x=3 (m.b.v. de GR gevonden)

Alvast bedankt

Hans K
Iets anders - maandag 8 maart 2010

Antwoord

Niet. Deze vergelijking laat zich niet algebraisch oplossen.

WvR
maandag 8 maart 2010

 Re: Onderzoek een functie en teken de grafiek 

©2001-2024 WisFaq