Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61827 

Re: Herleiden cosinus en sinus

Hallo,

in de opgave staat alleen herleid. Dat is het...
Maar ik zou wel graag zien hoe je op die antwoorden bent gekomen.
Bedankt.

Eileen
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 maart 2010

Antwoord

Eileen,
Daar gaat ie dan:

1:
cos2x=2cos2x-1 en cos3x=cos(2x+x)=cos2xcosx-sin2xsinx=
=(2cos2x-1)cosx-2sin2xcosx=(2cos2x-1)cosx-2(1-cos2x)cosx=-3cosx+4cos3x.
Dit invullen geeft:4cos3x+2cos2x-2cosx-1=(2cosx+1)(2cos2x-1).

2:
gebruik sina-sinb=2cos1/2(a+b)sin1/2(a-b).

kn
zaterdag 6 maart 2010

©2001-2025 WisFaq