Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs cobb douglas winstmaximalisatie

dag,

Ik ben bezig met een bewijs dat er geen positieve winst mogelijk is bij een cobb douglas als a + b $<$ 1 bij: q(k,l)=0,1·ka·lb.
Dus geen winst$>$0 als a + b $\geq$1 Kunnen jullie dat geven?

alvast bedankt

vriendelijke groet,
Jeroen

Jeroen
Student universiteit - dinsdag 2 maart 2010

Antwoord

Jeroen,
Neem de winstfunctie $\pi$(K,L)=pKaLb-rK-wL.Uit $\delta\pi$/$\delta$k=
apK^(a-1)Lb -r=0 volgt dat pKaLb=rK/a. Uit $\delta\pi$/$\delta$L=0 volgt dat
pKāLb=wL/b.Invullen in de winstfunctie geeft dat $\pi$=(1/a)rK(1-(a+b))$<$0 voor a+b$>$1.

kn
vrijdag 5 maart 2010

©2001-2024 WisFaq