Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hallo,
Ik loop vast bij de volgende vergelijking:

Totale balans:
F=D+W
Actuele balans:
0,4F=0,9D + 0,1W
Substitutie levert:
D=0.6W
Ik moet dit voor mezelf nagaan maar ik kom niet verder.

Bedankt en groeten

John
Leerling mbo - dinsdag 2 maart 2010

Antwoord

Je hebt hier te maken met een stelsel van 2 vergelijkingen met 3 onbekenden:

F=D+W
0,4F=0,9D+0,1W

F=D+W
4F=9D+W

4F=4D+4W
4F=9D+W

Als je nu de bovenste vergelijking van de onderste vergelijking aftrekt dan krijg je:

0=-5D+3W

Oftewel: D=0,6W

Ik hoop dat je zoiets bedoelde...

WvR
dinsdag 2 maart 2010

©2001-2024 WisFaq