\require{AMSmath} Hoe bereken je de diameter van een cirkel als je de omtrek kent? Hoe bereken je de diameter en de straal van een cirkel als je de omtrek kent? laura 1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 1 maart 2010 Antwoord Als je diameter van een cirkel kent dan bereken je omtrek met:omtrek = $\pi$ × diameterNu ken je de omtrek al en weet je de diameter niet. Zeg dat de omtrek 10 is dan geldt:10 = $\pi$ × diameterOm de diameter te berekenen moet je de omtrek delen door $\pi$. Je zou dan 10 moeten delen door $\pi$. De straal is dan de helft van de diameter.Zou het dan lukken denk je? WvR maandag 1 maart 2010 Re: Hoe bereken je de diameter van een cirkel als je de omtrek kent? ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de diameter en de straal van een cirkel als je de omtrek kent? laura 1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 1 maart 2010
laura 1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 1 maart 2010
Als je diameter van een cirkel kent dan bereken je omtrek met:omtrek = $\pi$ × diameterNu ken je de omtrek al en weet je de diameter niet. Zeg dat de omtrek 10 is dan geldt:10 = $\pi$ × diameterOm de diameter te berekenen moet je de omtrek delen door $\pi$. Je zou dan 10 moeten delen door $\pi$. De straal is dan de helft van de diameter.Zou het dan lukken denk je? WvR maandag 1 maart 2010
WvR maandag 1 maart 2010
©2001-2024 WisFaq