Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale kansprocessen

Een bepaald medicijn werkt in 80% van de ziektegevallen. In de praktijk van huisarts Veling krijgen 100 mensen dit middel voorgeschreven.

Bereken de kans dat minstens 75, maar hoogstens 83 mensen genezen. Ik heb eerst alles op een rijtje gezet.
X= aantal mensen dat geneest
n=100
p=0,8
Gevraagd: P(75X83)

en toen heb ik het zo uitgerekend.
P(x83 | n=100 en p=0.8)= binomcdf(100,0.8,83)=0.8077
P(x75 | n=100 en p=0.8)= binomcdf(100,0.8,75)=0.1314
0.8077-0.1314=0.6763

Maar ik weet niet of dit klopt, want ik snap er nog niet echt alles van, volgens mij.

Alvast heel erg bedankt dat u mij vraag wilt nakijken.

Marlie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 februari 2010

Antwoord

Het gaat om P(75X83), maar dat is dan gelijk aan:

P(X83)-P(X74)

Kijk maar 's goed. Nu heb je kans van 75..83.

P(75X83)=P(X83)-P(X74)0,8077-0,0875=0,7202

Denk maar aan de plaatjes:

q61788img1.gif

Hopelijk helpt dat.

WvR
zaterdag 27 februari 2010

©2001-2024 WisFaq