Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen in het complexe vlak

Goedemorgen,
Mijn vraag is de volgende:
Teken in het complexe vlak alle getallen z waarvoor geldt:
(z - i):(z +2 -i)= 1 (p.s. de hele breuk tussen absoluutstrepen)
Het uitwerkboek geeft als antwoord: de lijn Im(z) = -1
Ik dacht, dat het gaat om een verzameling punten te zoeken, die gelijke afstand hebben tot de punten (0,i) en (-2,i) en dat is volgens mij de lijn Re(z) = -1. Of heb ik het mis?

Alvast bedankt,
Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 februari 2010

Antwoord

Beste Katrijn,

Volgens mij heb je helemaal gelijk...

mvg,
Tom

td
zaterdag 27 februari 2010

©2001-2024 WisFaq