Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale kansprocessen

de opgave gaat als volgt
Opgave 6

We bekijken een binomiaal kansexperiment met n=3 en p=1/3. X= het aantal successen. Geef de kansverdeling van X.

ik heb iets geprobeerd, maar wat ik hebt uitgerekend is dat ook het antwoord, wordt dat ook gevraagd?
Ik heb eerst de gegevens in een formule gezet, en die bij y1 ingevoerd.
Y1= binompdf(3,1/6,X)

Vervolgens Second table in getoetst en krijg je deze tabel.

x 0 1 2 3 4 5
y 0,5878 0,3472 0,0694 0,0046 0 0


window instelling:
x max=0
x max=10
tblStart=0
∆tbl =1

Zo’n stochast kan verschillende waarden a aannemen. Bij elk van die waarden kun je de kans P(X=a) berekenen. Deze kansen vormen de kansverdeling van de stochast X. opgeteld zijn deze kansen 1.
En dat klopt (zie hier onder)
0,5878+0,3472+0,0694+0,0046+0+0=1.009

als ik dit zo inlever heb ik hem dan helemaal goed/

alvast bedankt dat u mij wilde helpen

Marlie
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 februari 2010

Antwoord

Dag Marlies,
Ja, dat is goed, maar bij de vraag staat p=1/3 en je voert in: p=1/6.
Met n=3 kan je alleen uitkomsten verwachten van 0,1,2 of 3 successen, dus x=4 of x=5 geeft altijd een kans van 0.Die zou ik dus niet bij je resultaten inleveren.
Groetjes,
Lieke.

ldr
dinsdag 23 februari 2010

©2001-2024 WisFaq