Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61759 

Re: Binomiale kansprocessen

Dus n=6 p=5/30=1/6 en q=5/6
P (rode knikkers)= binom pdf(6,0.1667,0.8333)
Binom pdf (20,1/6,5/6)

maar ik zit dus te twijfelen is het nu binom pfd (6,0.1667,0.8333)
of is het Binom pdf (20,1/6,5/6).
dus alleen het onderste gedeelte klopt niet.
want hier zit de fout.
die 6 of die 20.

als ik het invoer en op enter druk
dan staat er: err: domain
en ga op die 2 staan (goto)
en gaat hij op het tweede haaktje staan )
snap ook daar niet aan wat er fout aan is.

Marlie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 februari 2010

Antwoord

Beste Marlies,
Met een Texas rekenmachine zijn de parameters bij binompdf n,p en k.
In jouw geval: n=6, p=1/6 en k moet je kiezen uit 0,1,2,3,4,5 of 6.
Het antwoord is de kans op een resultaat van k rode knikkers.
Groeten,
Lieke.

ldr
dinsdag 23 februari 2010

©2001-2024 WisFaq