Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierpuntsschaal omrekenen naar vijfpuntsschaal

Weet iemand met welke formule ik een vierpuntsschaal om kan rekenen met een lineaire verdeling (dat een 1 een 1 blijft, en een 4 een 5 wordt)?

Achtergrondinformatie: andersom (van een 5-puntsschaal naar een 4-puntsschaal) is de volgende formule gebruikt: Y = 0,25 + 0,75X
(waarbij X staat voor de uitslag op de vijfpuntsschaal en Y staat voor de vergelijkbare uitkomst op de vierpuntschaal).

Marie
Student universiteit - maandag 22 februari 2010

Antwoord

Hallo

Bereken de inverse functie (verwissel dus X en Y in het voorschrift) :

X = 0,25 + 0,75.Y

0,75.Y = X - 0,25

Y = 4/3.X - 1/3

LL
maandag 22 februari 2010

©2001-2024 WisFaq