Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische functies

Bewijs:
1. sina+sinb+sing-sin(a+b+g)
=4sin((a+b)/2)ˇsin((b+g)/2)ˇsin(a+ g)/2)

2. (tan(a+b)+tan(a-b))/(tan(a+b) - tan(a-b))
= sin2a/sin2b

Ik moet dit dus bewijzen maar heb geen idee hoe ik er moet aan beginnen. Kunnen jullie helpen?

NielsZ
3de graad ASO - zaterdag 20 februari 2010

Antwoord

Niels,
1. gebruik sina+sinb=2sin1/2(a+b)cos1/2(a-b)twee keer. Dit geeft:
2sin1/2(a+b){cos1/2(a-b)-cos1/2(a+b+2g).
Voor het tweede gedeelte gebruik je de formule voor cosa-cosb.
2. Gebruik tana+tanb=(sin(a+b))/cosaˇcosb.

kn
zondag 21 februari 2010

©2001-2024 WisFaq