Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de modulus

bepaal de modulus r van het complex getal z als gegeven is dat rz=13(3-2i)2

dan heb ik het volgende gedaan:
rz=13(5-12i)
= (13(cos(..)+isin(...))) . (13(cos(..)+isin(..))
= 132 (cos(...) + isin(...))

Heb de hoeken niet uitgerekende want ze komen niet mooi uit en ze zijn van geen belang hier.

In het boek staat als oplossing 13.
Maar ik begrijp niet waarom.

hannah
3de graad ASO - woensdag 17 februari 2010

Antwoord

De modulus van 3-2i is gelijk aan Ö(13).
Van (3-2i)2 is de modulus dus gelijk aan Ö(13) x Ö(13) = 13.
Je kunt natuurlijk ook (3-2i)2 = 5-12i voorrang verlenen en daarvan de modulus bepalen. Ook dan vind je 13.
Als het getal 13 dat je ervoor schrijft er écht moet staan, dan komt er geen 13 maar 169 uit.

MBL
woensdag 17 februari 2010

©2001-2024 WisFaq