\require{AMSmath} Pizzakeuze Vraag 1Er zijn 3 bodems en 4 vleessoorten. Mirjam wil een medium pizza met mintstens 2 vleessooorten. Ik dacht:4 boven 2+ 4 boven 3+ 4 boven 4 = 17 boek zegt 44 ?Vraag 2Er zijn 3 bodems en 7 groentes. Samantha wil een topping met meer dan 3 groentes. Hoeveel keuzes?(7)·3+(7)·3+(7)·3+(7)·3= 780 4 5 6 7Boek zegt 768? Piet H Ouder - maandag 15 februari 2010 Antwoord Vraag 1Helemaal helder vind ik het niet... maar...Als je moet kiezen tussen 3 bodems en 4 vleessoorten, dan heb je 3 mogelijkheden:Keuze uit 3 bodems en 2 vleessoorten uit 4, dus 3·6=18 mogelijkhedenKeuze uit 3 bodems en 3 vleessoorten uit 4, dus 3·4=12 mogelijkhedenKeuze uit 3 bodems en 4 vleessoorten uit 4, dus 3·1=3 mogelijkhedenIn totaal zijn dat 33 mogelijkheden en niet 44.Wat jij doet kan ook. Dat is dan 11 met steeds de keuze uit 3 bodems is ook 33.Vraag 2Op dezelfde manier als vraag 1, dus:3 bodems 4 groenten uit 73 bodems 5 groenten uit 73 bodems 6 groenten uit 73 bodems 7 groenten uit 7Enz..Ik kom dan uit op 192.Zou dat daarmee lukken? WvR maandag 15 februari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vraag 1Er zijn 3 bodems en 4 vleessoorten. Mirjam wil een medium pizza met mintstens 2 vleessooorten. Ik dacht:4 boven 2+ 4 boven 3+ 4 boven 4 = 17 boek zegt 44 ?Vraag 2Er zijn 3 bodems en 7 groentes. Samantha wil een topping met meer dan 3 groentes. Hoeveel keuzes?(7)·3+(7)·3+(7)·3+(7)·3= 780 4 5 6 7Boek zegt 768? Piet H Ouder - maandag 15 februari 2010
(7)·3+(7)·3+(7)·3+(7)·3= 780 4 5 6 7
Piet H Ouder - maandag 15 februari 2010
Vraag 1Helemaal helder vind ik het niet... maar...Als je moet kiezen tussen 3 bodems en 4 vleessoorten, dan heb je 3 mogelijkheden:Keuze uit 3 bodems en 2 vleessoorten uit 4, dus 3·6=18 mogelijkhedenKeuze uit 3 bodems en 3 vleessoorten uit 4, dus 3·4=12 mogelijkhedenKeuze uit 3 bodems en 4 vleessoorten uit 4, dus 3·1=3 mogelijkhedenIn totaal zijn dat 33 mogelijkheden en niet 44.Wat jij doet kan ook. Dat is dan 11 met steeds de keuze uit 3 bodems is ook 33.Vraag 2Op dezelfde manier als vraag 1, dus:3 bodems 4 groenten uit 73 bodems 5 groenten uit 73 bodems 6 groenten uit 73 bodems 7 groenten uit 7Enz..Ik kom dan uit op 192.Zou dat daarmee lukken? WvR maandag 15 februari 2010
WvR maandag 15 februari 2010
©2001-2024 WisFaq