Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rechthoek met A4-verhouding

Ik moet de zijden van een rechthoek weten waarvan de verhouding hetzelfde is als een A4-tje. De oppervlakte is 60 m2,
een A4-tje is 21cm breed en 30 cm hoog.
als de ene zijde x is en de andere y,
dan is
x·y = 60
en
x/y = 0,7

Verder kom ik niet.
Ik ben trouwens onderbouw (3e klas) VWO.
Graag voor morgen en voor heel laat vandaag antwoord.

Jim
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 februari 2010

Antwoord

Je kunt met verhoudingen werken. De twee 'formaten' zijn immers gelijkvorming.

q61674img1.gif

Of in jouw termen: x/y=0,7 Þ x=0,7y
Invullen in x·y=60 geeft 0,7y·y=60 ® oplossen... en wat denk je?

..en ik hoop dat het vandaag niet gisteren is of ben ik nu te vroeg?

WvR
woensdag 10 februari 2010

©2001-2024 WisFaq