\require{AMSmath} Ongelijkheden Hoe los ik de volgende ongelijkheid op (met behulp van de oplossingen op de goniometrische cirkel aan te duiden) 10 sin [ 2p / 365 (x-100)]+5 10 t element van [0,365] Julie 3de graad ASO - dinsdag 9 februari 2010 Antwoord Ik zou zeggen: schets eerst de grafiek. Op Periodieke functies kan je nalezen hoe je dat doet. Bereken vervolgens de exacte waarden voor x waarvoor geldt: $ 10 \cdot \sin \left( {{{2\pi } \over {365}}\left( {x - 100} \right)} \right) + 5 = 10 $ Zet de gevonden 'punten' in je schets van de grafiek en dan ben je er wel denk... WvR dinsdag 9 februari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik de volgende ongelijkheid op (met behulp van de oplossingen op de goniometrische cirkel aan te duiden) 10 sin [ 2p / 365 (x-100)]+5 10 t element van [0,365] Julie 3de graad ASO - dinsdag 9 februari 2010
Julie 3de graad ASO - dinsdag 9 februari 2010
Ik zou zeggen: schets eerst de grafiek. Op Periodieke functies kan je nalezen hoe je dat doet. Bereken vervolgens de exacte waarden voor x waarvoor geldt: $ 10 \cdot \sin \left( {{{2\pi } \over {365}}\left( {x - 100} \right)} \right) + 5 = 10 $ Zet de gevonden 'punten' in je schets van de grafiek en dan ben je er wel denk... WvR dinsdag 9 februari 2010
WvR dinsdag 9 februari 2010
©2001-2024 WisFaq