Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Versnelling

In een opgave wordt gesteld dat een auto optrekt met een constante versnelling van 1,5 m/s2. Ik leid hieruit af dat de formule moet luiden a = 1,5t. Het lesboek zegt echter a = 1,5. Maar met een constante versnelling wordt toch bedoeld dat de VERSNELLING gelijkmatig toeneemt? Dus na 1 seconde 1,5, na 2 seconde 3, na 3 seconde 4,5 etc.

Of anders: wat betekent nu toch de combinatie "constante versnelling" ?

Tom
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 februari 2010

Antwoord

Die 1,5 m/s2 wil zeggen dat de snelheid per seconde toeneemt met 1,5 m/s. Eigenlijk staat er zoiets als 1,5 meter per seconde per seconde. Per seconde neemt de snelheid toe met 1,5 m/s. De 'toename van de snelheid' (=versnelling) is constant...

Hopelijk helpt dat...

WvR
dinsdag 9 februari 2010

©2001-2024 WisFaq