Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule waar P wordt uitgedrukt in W

Hallo,

Ik probeer een formule op te stellen waarbij P uitgedrukt wordt in W maar ik loop helaas vast.

Inleidend verhaal:
In een natuurgebied staat het grondwater op een diepte van 90 cm. Op een hoogte van 10 cm boven de grondwaterstand is het vochtgehalte van de grond ongeveer 32%. Hoe groter de hoogte boven de grondwaterstand, des te kleiner het vochtgehalte van de grond wordt. Zo is op een hoogte van 80 cm boven de grondwaterstand het vochtgehalte afgenomen tot 4%. Het verband tussen de hoogte boven de grondwaterstand wordt weergegeven door de formule: H * P = 320

Mijn vraag:
Geef een formule waardoor P wordt uitgedrukt in W

Mijn probleem:
Ik probeer de volgende formule maar telkens kom ik helaas bedrogen uit:

W= H / P * ?

Jeffre
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 februari 2010

Antwoord

De worteldiepte W is toch gelijk aan 90 - h ?
Dan krijg je de formule h·P = (90-W)·p = 320 en daaruit kun je dan wel W uitgedrukt in p of andersom halen.

MBL
maandag 8 februari 2010

©2001-2024 WisFaq