Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tegenwind in een parametervoorstelling van een afgeschoten kogel

Hallo ik vroeg me af hoe je in een parametervoorstelling de versnelling ; (-f,-g) kan verwerken als de parametervoorstelling van een afgeschoten kogel met de versnelling (0,-g) was: x=at+b en y=-0.5gt2+ct+d,
alvast bedankt

Luuk
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 februari 2010

Antwoord

Zolang je geen wrijving oid meeneemt, kun je x en y apart beschouwen. Voor x(t) kun je dan zeggen: x(t)=at+b-ft2/2? Succes!

Bernhard
zondag 7 februari 2010

©2001-2024 WisFaq