\require{AMSmath} Eerstegraadsfunctie - domein Wat is het domein van volgende twee eerstegraadsfuncties:f(x) = 10/xf(x) = -Öx Jos Bl Ouder - woensdag 3 februari 2010 Antwoord 't Is jammer maar 't zijn geen eerstegraads functies. Maar je kunt toch wel iets van het domein zeggen.Bij f(x)=${{10} \over x}$ kan je voor 'x' alles invullen behalve x=0 omdat delen door nul niet gedefinieerd is.Df=\{0}.Bij f(x)=-Öx kan je voor 'x' geen negatieve getallen invullen omdat worteltrekken alleen gedefinieerd voor x0.Df={xÎ|x0}Hopelijk helpt dat. WvR woensdag 3 februari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is het domein van volgende twee eerstegraadsfuncties:f(x) = 10/xf(x) = -Öx Jos Bl Ouder - woensdag 3 februari 2010
Jos Bl Ouder - woensdag 3 februari 2010
't Is jammer maar 't zijn geen eerstegraads functies. Maar je kunt toch wel iets van het domein zeggen.Bij f(x)=${{10} \over x}$ kan je voor 'x' alles invullen behalve x=0 omdat delen door nul niet gedefinieerd is.Df=\{0}.Bij f(x)=-Öx kan je voor 'x' geen negatieve getallen invullen omdat worteltrekken alleen gedefinieerd voor x0.Df={xÎ|x0}Hopelijk helpt dat. WvR woensdag 3 februari 2010
WvR woensdag 3 februari 2010
©2001-2024 WisFaq