Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61616 

Re: Afgeleide van een gonimetrische functie

Hartstikke bedankt! Dankzij het tweede gedeelte heb ik het begrepen. Kan je ook met behulp van het eerste antwoord tot de oplossing van het tweede komen? Dus:
f(x)=8sinxcos3x−8sin3xcosx=2sin4x?

Mario

mario
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 februari 2010

Antwoord

Het moet natuurlijk wel hetzelfde zijn! Goede vraag dus!

$
\eqalign{
& 8\sin x\cos ^3 x - 8\sin ^3 x\cos x = \cr
& 8\sin x\cos x(\cos ^2 x - \sin ^2 x) = \cr
& 4\sin 2x \cdot \cos 2x = \cr
& 2\sin 4x \cr}
$

Dat gaat nog vrij soepel zelfs...

WvR
maandag 1 februari 2010

©2001-2024 WisFaq