Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voor welke a heb je 2 oplossingen?

De formule was: -4x/(x2+3)
de f'(x) hiervan is: (4x2-12)/(x2+3)2

Vraag 1.e was dan voor welke a in de formule y=ax deze a 2 oplossingen had. f'(0)= -11/3
dus k:y= -11/3x (is raaklijn door punt (0;0), maar ik kan maar niet snappen voor welke a er 2 oplossingen zijn

M.
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 februari 2010

Antwoord

Als je y=ax snijdt met de grafiek van f dan krijg (volgens mij) altijd 1 of 3 snijpunten. Maar het is niet helemaal duidelijk of dat is wat je bedoelt.

q61610img1.gif

De vraag is dan: klopt de vraag wel of is het misschien de bedoeling dat je laat zien dat voor geen enkele waarde van a je twee oplossingen hebt?

Eerlijk gezegd denk ik dat het met differentieren niet direct iets te maken heeft... of zie ik dat verkeerd?

Of wat was de vraag eigenlijk precies?

WvR
maandag 1 februari 2010

©2001-2024 WisFaq