Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61586 

Re: Puntspiegeling

Moet ik dan x = 2u - x' en y = 2v - y' invullen in y = ax + b?

Eileen
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 februari 2010

Antwoord

Helemaal juist. En daarna maak je het resultaat nog een beetje mooier door er
y' = .... van te maken en dan zie je dat er voor x' precies hetzelfde getal komt te staan als in de beginvergelijking, namelijk a.
Daarmee is de evenwijdigheid een feit.

MBL
maandag 1 februari 2010

 Re: Re: Puntspiegeling 

©2001-2024 WisFaq