Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen exponentiele vergelijking

Zal proberen de knopjes niet te gebruiken en voor een macht de toets^ gebruiken en voor grondtal bij log zal ik dit tussen haakjes plaatsen.

3^(1-log(2)x) -3^(2log(4)4x2) = 11-3^(log(2)8x2)
Had bij enkele log eigenschappen gebruikt en kom tot de vergelijking 3/3^t + 18 * 3^(2t)=11 met t = log(2)x,
maar deze is niet met Horner op te lossen waar zit mijn fout?enkele omzettingen die ik gedaan had log(2)4x2=2+2log(2)2x ...

Vannes
3de graad ASO - zaterdag 30 januari 2010

Antwoord

q61594img1.gif

Die laatste vergelijking geeft (naast 2 andere oplossingen!) de oplossing z=1/3. Dus t=-1 en met t=log2x geeft dit x=1/2.
Is dat wat je zocht?

WvR
zaterdag 30 januari 2010

©2001-2024 WisFaq