Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden sinus

Goedendag,

ik moet sinus 4x herleiden tot termen van sin x.

Ik heb het volgende gedaan (mbv verdubbelingsformules).

sin4x
x= (2/4)y -- y = (4/2)x

sin(4(2/4)y) = sin (2y) = 2 sin(y)cos(y)

sin(4x) = 2 sin((4/2)x)cos((4/2)x)
sin(4x) = 2 sin(2x)cos(2x)

Vraag 1: is dit tot zover goed?
Vraag 2: hoe moet ik het verder herleiden tot termen van sinx?

Bedankt!

Eileen
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 januari 2010

Antwoord

Eileen,
De eerste stap is goed. Hoe nu verder? Gebruik de volgende relaties: sin2x=2sinx cosx, cos2x+sin2x=1 en cos2x=cos2x-sin2x.
Zo moet het wel lukken.

kn
vrijdag 29 januari 2010

 Re: Herleiden sinus 

©2001-2024 WisFaq