\require{AMSmath} Limieten oplossen Hallo, kunt u mij misschien uitleggen hoe de volgende limieten worden berekend. Ik zie namelijk niet wat er precies gebeurt.Voor beide geldt overigens:lim x$\to\infty$(x+1)2------- 2xDan haakjes weg werken. Dit begrijp ik nog welx2 + 2x + 1------------2xDan worden van X'en in oneindig tekens veranderd (waarom?)$\infty$2 + 2$\infty$---------------- $\Rightarrow$ 0 2^$\infty$Maar bij de volgende som gaat het weer anders. Ik zie niet wat ze met de 6 doen en 3x.4x2 + 3x--------6 - 2x24x2---- $\Rightarrow$ -2-2x2Hopelijk kunt u mij dit verduidelijken.Met vriendelijke groet,David. David Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 januari 2010 Antwoord Ik weet niet, maar het komt mij nogal 'soppig' over! Bij de eerste limiet maak je (om het maar 's eenvoudig te houden) gebruik van de volgende standaardlimiet: Volgens mij moet je '$\infty$ invullen' niet willen... Bij de tweede limiet deel je de termen van de teller en de noemer door de grootste macht van 'x'. Dat gaat dan zo: Dat lijkt me een betere methode. Er wordt wat afgeklunseld in het onderwijs... WvR dinsdag 26 januari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, kunt u mij misschien uitleggen hoe de volgende limieten worden berekend. Ik zie namelijk niet wat er precies gebeurt.Voor beide geldt overigens:lim x$\to\infty$(x+1)2------- 2xDan haakjes weg werken. Dit begrijp ik nog welx2 + 2x + 1------------2xDan worden van X'en in oneindig tekens veranderd (waarom?)$\infty$2 + 2$\infty$---------------- $\Rightarrow$ 0 2^$\infty$Maar bij de volgende som gaat het weer anders. Ik zie niet wat ze met de 6 doen en 3x.4x2 + 3x--------6 - 2x24x2---- $\Rightarrow$ -2-2x2Hopelijk kunt u mij dit verduidelijken.Met vriendelijke groet,David. David Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 januari 2010
David Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 januari 2010
Ik weet niet, maar het komt mij nogal 'soppig' over! Bij de eerste limiet maak je (om het maar 's eenvoudig te houden) gebruik van de volgende standaardlimiet: Volgens mij moet je '$\infty$ invullen' niet willen... Bij de tweede limiet deel je de termen van de teller en de noemer door de grootste macht van 'x'. Dat gaat dan zo: Dat lijkt me een betere methode. Er wordt wat afgeklunseld in het onderwijs... WvR dinsdag 26 januari 2010
WvR dinsdag 26 januari 2010
©2001-2024 WisFaq