Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van cos²x

Geachte docenten,

In mijn wiskundeboek kwam de volgende vraag tegen:
Bereken exact de integraal van cos2x over de interval [0, 0.5 pi]. De oplossing in het antwoordenboek is: [0.25sin·2x+0.5x]=0.25pi.

Hoe komen ze aan dit antwoord? Ik ben nu al een week bezig met het uitzoeken hoe ze hieraan gekomen zijn. Kunt u mij aub helpen? Daar ik donderdag tentamen moet maken kan ik helaas niet meer bij de docent terecht met deze vraag. Ik ben ten einde raad!

Bij voorbaat dank voor uw gouden tip en antwoord!

Frans
Student hbo - maandag 25 januari 2010

Antwoord

Frans,
cos2x=2cos2x-1, zodat cos2x=1/2+1/2 cos2x. Zo moet het wel lukken.

kn
maandag 25 januari 2010

 Re: Integreren van cos²x 

©2001-2024 WisFaq