\require{AMSmath} Primitiveren Hoe kom je bij f(x)=3x2(2x3-5)0.5 tot het antwoordF(x)=1/3(2x3-5)1.5 Sophie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 januari 2010 Antwoord $\eqalign{ & f(x) = 3x{}^2 \cdot \left( {2x^3 - 5} \right)^{0.5} \cr & kies\,\,u = 2x^3 - 5 \Rightarrow {{du} \over {dx}} = 6x^2 \Rightarrow du = 6x^2 dx \cr & \int {3x{}^2 \cdot \left( {2x^3 - 5} \right)^{0.5} } dx = \int {{1 \over 2}\left( {2x^3 - 5} \right)^{0.5} } \cdot 6x^2 dx = \cr & \int {{1 \over 2}u^{0.5} \,du} = {1 \over 3}u^{1.5} = {1 \over 3}\left( {2x^3 - 5} \right)^{1.5} \cr}$Zie 2. Substitutiemethode WvR zondag 24 januari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kom je bij f(x)=3x2(2x3-5)0.5 tot het antwoordF(x)=1/3(2x3-5)1.5 Sophie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 januari 2010
Sophie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 januari 2010
$\eqalign{ & f(x) = 3x{}^2 \cdot \left( {2x^3 - 5} \right)^{0.5} \cr & kies\,\,u = 2x^3 - 5 \Rightarrow {{du} \over {dx}} = 6x^2 \Rightarrow du = 6x^2 dx \cr & \int {3x{}^2 \cdot \left( {2x^3 - 5} \right)^{0.5} } dx = \int {{1 \over 2}\left( {2x^3 - 5} \right)^{0.5} } \cdot 6x^2 dx = \cr & \int {{1 \over 2}u^{0.5} \,du} = {1 \over 3}u^{1.5} = {1 \over 3}\left( {2x^3 - 5} \right)^{1.5} \cr}$Zie 2. Substitutiemethode WvR zondag 24 januari 2010
WvR zondag 24 januari 2010
©2001-2024 WisFaq