Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusfunctie exact oplossen

los exact op:

2+3sin0.2(x-1/2p)=31/2

op interval [-5p,10p]

sharon
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 januari 2010

Antwoord

Na verplaatsing van de 2 en deling door 3, staat er
sin(0,2(x-1/2p)) = 1/2.
Dit type standaardvergelijking leidt dan toch tot de standaardreactie
0,2(x-1/2p) = 1/6p + k.2p of
0,2(x-1/2p) = 5/6p + k.2p ?

En dan nog even met het het getal k spelen om tussen de gegeven domeingrenzen te blijven.

MBL
donderdag 21 januari 2010

©2001-2024 WisFaq