\require{AMSmath} Sinusfunctie exact oplossen In onze wiskundestuk vragen ze naar de exacte oplossingen op het interval (5p, 10p) van de vergelijking:4-Ö2·sin1/3x = 5Ik zou echt niet weten hoe ik dit zou moeten aanpakken, alvast bedankt.Groetjes Christ Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 januari 2010 Antwoord Het oplossen van goniometrische vergelijkingen is niet anders dan 'normaal'. Het doel is om uiteindelijk uit te komen op:sina=sinbDaarna is de kunst om dat vast te stellen dat als sina=sinb je te maken hebt met twee verzamelingen van een oneindig aantal oplossingen.a=b + k·2p of a=p-b + k·2pDaarna verder uitwerken.In dit geval gaat dat zo:Daarna moet je nog even kijken welke oplossingen in het gegeven interval 'zitten', maar dat mag je dan zelf doen... WvR woensdag 20 januari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In onze wiskundestuk vragen ze naar de exacte oplossingen op het interval (5p, 10p) van de vergelijking:4-Ö2·sin1/3x = 5Ik zou echt niet weten hoe ik dit zou moeten aanpakken, alvast bedankt.Groetjes Christ Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 januari 2010
Christ Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 januari 2010
Het oplossen van goniometrische vergelijkingen is niet anders dan 'normaal'. Het doel is om uiteindelijk uit te komen op:sina=sinbDaarna is de kunst om dat vast te stellen dat als sina=sinb je te maken hebt met twee verzamelingen van een oneindig aantal oplossingen.a=b + k·2p of a=p-b + k·2pDaarna verder uitwerken.In dit geval gaat dat zo:Daarna moet je nog even kijken welke oplossingen in het gegeven interval 'zitten', maar dat mag je dan zelf doen... WvR woensdag 20 januari 2010
WvR woensdag 20 januari 2010
©2001-2024 WisFaq