Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerstegraadsfuncties

Sarah haalt voor haar toetsten wiskunde 7/10, 4/10 en 9/10. Na een vierde toets op 10 punten zal haar maandcijfer berekend worden. Stel het voorschrift op waarmee je het gemiddelde van de vier toetsen berekent? Ik weet al dat 10 de constante functie is, dus f(x) = 10.

Sara
2de graad ASO - dinsdag 19 januari 2010

Antwoord

Als ze bij de vierde toets p punten haalt dan is het gemiddelde cijfer gelijk aan:

$
\large \eqalign{
& \left( {{7 \over {10}} + {4 \over {10}} + {9 \over {10}} + {p \over {10}}} \right):4 = \cr
& \left( {{{7 + 4 + 9 + p} \over {10}}} \right) \cdot {1 \over 4} = \cr
& {{20 + p} \over {40}} \cr}
$

Bedoel je zoiets?

WvR
zondag 24 januari 2010

©2001-2024 WisFaq