Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hyperbolische functies

hey wisfaq,
ik zit met een probleempje, we moeten het expliciet voorschrift bepalen van de inverse functie van f(x)=tanhx
ik ben dus begonnen met sinhy/coshy=x en dan heb ik het volledig uitgeschreven in e machten, ik kom dan ey-e-y/ey+e-y uit maar het juiste antwoord zou y=ln√(1+x/1-x) moeten zijn. Kan jij mij verder helpen?

Lynn

Lynn
3de graad ASO - zondag 17 januari 2010

Antwoord

Probeer in je uitdrukking ey-e-y/ey+e-y=x eens te schrijven ey=p. Kun je deze dan oplossen naar p? Succes!

Bernhard
zondag 17 januari 2010

©2001-2024 WisFaq