\require{AMSmath} Berekening met ln f(x)=1/ln(x+1)Als ik dit differentieer komt er het volgende uit:ln(x+1)·0-1/x+1/ln(x+1)2 = -1/ln(x+1)2Volgens mijn TI komt er het volgende uit:-1/(x+1)·ln(x+1)2Wat doe ik verkeerd? Willie Student hbo - zaterdag 16 januari 2010 Antwoord 't Is moeilijk te volgen op deze manier maar volgens mij gaat het aardig goed. Alleen raak je die x+1 kwijt waar dan niet moet. In dit soort gevallen kan je ook kiezen voor een andere aanpak: Hopelijk helpt dat. WvR zaterdag 16 januari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)=1/ln(x+1)Als ik dit differentieer komt er het volgende uit:ln(x+1)·0-1/x+1/ln(x+1)2 = -1/ln(x+1)2Volgens mijn TI komt er het volgende uit:-1/(x+1)·ln(x+1)2Wat doe ik verkeerd? Willie Student hbo - zaterdag 16 januari 2010
Willie Student hbo - zaterdag 16 januari 2010
't Is moeilijk te volgen op deze manier maar volgens mij gaat het aardig goed. Alleen raak je die x+1 kwijt waar dan niet moet. In dit soort gevallen kan je ook kiezen voor een andere aanpak: Hopelijk helpt dat. WvR zaterdag 16 januari 2010
WvR zaterdag 16 januari 2010
©2001-2024 WisFaq