Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten

ik moet 2 vragen met de insluitstelling bewijzen. Hier komen ze:
1) lim n ®¥ ((5n)(sin n + cos n))/(n2+4)=0
ik zal dan zeggen dat je met de insluitstelling laat zien dat -(5n)/(n2+4) un (5n)/(n2+4). en lim n®¥(5n)/(n2+4)= 0 dus hij klopt
het antwoord zegt alleen dat het -(10n)/(n2+4) de ene helft van de insluitstelling is. Waarkomt die 10 vandaan?

hetzelfde geldt bij het volgende:
lim n®¥(5(n-2)(sin n + 3 cos n))/(n2+4) = 0
ik zal weer zeggen met de insluitstelling:
-5n/(n2+4) Un 5n/(n2+4)
alleen nu heeft het antwoord het over 20n/(n2+4) waar komt die 20 vandaan?
groetjes

mariek
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 10 januari 2010

Antwoord

Marieke,
Er geldt dat -1sin n+1,evenzo voor cos n,zodat
-2sin n+cos n2 en -4sin n+3cos n4.

kn
zondag 10 januari 2010

©2001-2024 WisFaq