\require{AMSmath} Functie met p en een punt Gegeven de functie: f(x)= -x2 + 6x + pVoor welke p ligt het punt (3,8) op de grafiek van f?alvast bedankt. Nicole Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 9 januari 2010 Antwoord Als het punt (3,8) op de grafiek ligt dan zou het moeten kloppen als je de coördinaten invult in het functievoorschrift. Dus zou moeten gelden:-(3)2+6·3+p=8Deze vergelijking met p kan je oplossen, zodat je weet voor welke waarde van p het punt (3,8) op de grafiek ligt.-9+18+p=89+p=8p=-1Hopelijk helpt dat... WvR zaterdag 9 januari 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven de functie: f(x)= -x2 + 6x + pVoor welke p ligt het punt (3,8) op de grafiek van f?alvast bedankt. Nicole Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 9 januari 2010
Nicole Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 9 januari 2010
Als het punt (3,8) op de grafiek ligt dan zou het moeten kloppen als je de coördinaten invult in het functievoorschrift. Dus zou moeten gelden:-(3)2+6·3+p=8Deze vergelijking met p kan je oplossen, zodat je weet voor welke waarde van p het punt (3,8) op de grafiek ligt.-9+18+p=89+p=8p=-1Hopelijk helpt dat... WvR zaterdag 9 januari 2010
WvR zaterdag 9 januari 2010
©2001-2025 WisFaq