Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Internet en steekproeven

Gezegd wordt dat 85% mensen internet hebben. Om dit te controleren besluit je 10 wllekeurig gekozen personen te vragen of hun huishouden zo'n aansluiting heeft.
Hoe groot is de kans dat de helft van die personen ontkennend antwoordt als het percentage van 85% waar is?
Ik snap er echt niets van hoe je dat moet doen, met dat NCR en dat binominale gedoe. Ik kom er echt niet uit.

Marlie
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 januari 2010

Antwoord

X:aantal personen zonder internet
X~binomiaal verdeeld met n=10 en p=0,15.
Gevraagd: P(X=5)

Oplossing:

P(X=5)0,0085

Dit laatste doe je dan waarschijnlijk met je GR!

WvR
vrijdag 8 januari 2010

©2001-2025 WisFaq