\require{AMSmath} Oplossen logaritmische vergelijking Hallo,ik kom er echt niet uit:3log(3x-1) = 1 - 3log(1/3x2 + 4)Ik weet dat 1 hetzelfde is als 3log 3En dat je twee logaritmen die van elkaar afgetrokken worden, gedeeld worden door elkaar. Maar ik kom bij deze opgave er niet uit.Alvast bedankt! Eileen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 januari 2010 Antwoord Bijna:$\eqalign{ & {}^3\log \left( {3x - 1} \right) = 1 - {}^3\log \left( {{1 \over 3}x^2 + 4} \right) \cr & {}^3\log \left( {3x - 1} \right) = {}^3\log (3) - {}^3\log \left( {{1 \over 3}x^2 + 4} \right) \cr & {}^3\log \left( {3x - 1} \right) = {}^3\log \left( {{3 \over {{1 \over 3}x^2 + 4}}} \right) \cr} $...zoiets? WvR donderdag 7 januari 2010 Re: Oplossen logaritmische vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,ik kom er echt niet uit:3log(3x-1) = 1 - 3log(1/3x2 + 4)Ik weet dat 1 hetzelfde is als 3log 3En dat je twee logaritmen die van elkaar afgetrokken worden, gedeeld worden door elkaar. Maar ik kom bij deze opgave er niet uit.Alvast bedankt! Eileen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 januari 2010
Eileen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 januari 2010
Bijna:$\eqalign{ & {}^3\log \left( {3x - 1} \right) = 1 - {}^3\log \left( {{1 \over 3}x^2 + 4} \right) \cr & {}^3\log \left( {3x - 1} \right) = {}^3\log (3) - {}^3\log \left( {{1 \over 3}x^2 + 4} \right) \cr & {}^3\log \left( {3x - 1} \right) = {}^3\log \left( {{3 \over {{1 \over 3}x^2 + 4}}} \right) \cr} $...zoiets? WvR donderdag 7 januari 2010
WvR donderdag 7 januari 2010
©2001-2024 WisFaq