Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafieken tekenen

Ik weet dat er een aantal applets in eerdere vragen over dit onderwerp op deze sites gegeven zijn, maar die werken niet op mijn computer.
Ik moet een grafiek tekenen van een dynamisch model:
dN:dt=-0,2N + cos t, N(0)=15
Is er ook een mogelijkheid om deze in Microsoft Excel te tekenen of een ander standaard Windows programma, en zo ja, hoe?
Alvast bedankt

Jip
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 december 2002

Antwoord

Ik weet niet in hoeverre je thuis bent in het oplossen van differentiaalvergelijkingen, maar het model dat je beschrijft heeft in elk geval de volgende oplossing:
N(t)=5/26cos(t)+25/26sin(t)+385/26e-t/5
Deze kun je gewoon in Excel tekenen.

groet, Anneke

Anneke
vrijdag 4 april 2003

©2001-2024 WisFaq