Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zijde uitrekenen met sinus

Ik heb een driehoek met de volgende gegevens:



Ik moet in dit geval de zijde b uitrekenen met bijvoorbeeld sinus.
sin a = 1/5

Ik heb het volgende geprobeerd:
Sin a Ð 1/5 = b/7
Aangezien ik 'b' moet hebben dacht ik het volgende te moeten doen: Sin (1/5) · 7 om op het antwoord van 'b' te komen.
Echter krijg ik een vreemde uitkomst, namelijk: 0.02443
Bij alleen Sin(1/5) krijg ik al 3.4906.....
Kunt u mij aub vertellen wat ik verkeerd aan het doen ben?
Mvg

David
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 januari 2010

Antwoord

Ik zou eerder aan de stelling van Pythagoras denken...

Maar 't kan ook met de sinus en de cosinus:

$
\eqalign{
& \sin \alpha = {5 \over 7} \Rightarrow \alpha \approx 45,6^\circ \cr
& \cos 45,6^\circ = {b \over 7} \Rightarrow b = 7 \cdot \cos 45,6^\circ \approx 4,9 \cr}
$
...en dat is wel ongeveer hetzelfde als 2Ö6.

Zie ook Rekenen met sinus, cosinus en tangens

WvR
dinsdag 5 januari 2010

©2001-2024 WisFaq