Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud berekenen van een functie die geroteerd is om de y-as

Ik heb de functie f(x)=x·sin(x), hier bestaat geen inverse functie van, dus ik kan deze niet spiegelen over de lijn x=y. Hoe kan ik evengoed de inhoud berekenen als deze geroteerd is om de y-as?

Linda
Student hbo - dinsdag 29 december 2009

Antwoord

Linda,
We nemen f(x)=xsinx, met 0xp. Bij rotatie om de y-as is de
inhoud I= 2p̣xf(x)dx,x loopt van 0 naar p.

kn
woensdag 30 december 2009

©2001-2025 WisFaq