\require{AMSmath} Logaritmen optellen Hallo,Ik snap niet hoe je deze 2 logaritmen moet optellen. Kan u mij helpen?1/2log (2+3x)+2log(1-x)=3Alvast bedankt voor uw hulp! Vivian Student hbo - dinsdag 22 december 2009 Antwoord Je kunt elke logaritme 'omzetten' in een logaritme met een ander grondtal met behulp van:Zie 1. Rekenregels machten en logaritmenIn dit geval gaat dat zo:$\eqalign{ & {}^{\frac{1}{2}}\log {\text{ }}(2 + 3x) + {}^2\log (1 - x) = 3 \cr & \frac{{{}^2\log (2 + 3x)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}} + {}^2\log (1 - x) = 3 \cr & \frac{{{}^2\log (2 + 3x)}}{{ - 1}} + {}^2\log (1 - x) = 3 \cr & {}^2\log (1 - x) - {}^2\log (2 + 3x) = 3 \cr & {}^2\log \left( {\frac{{1 - x}}{{2 + 3x}}} \right) = {\text{3}} \cr & \frac{{1 - x}}{{2 + 3x}} = 8 \cr & Enz... \cr}$..en dan zal wat het lukken...? WvR dinsdag 22 december 2009 Re: Logaritmen optellen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik snap niet hoe je deze 2 logaritmen moet optellen. Kan u mij helpen?1/2log (2+3x)+2log(1-x)=3Alvast bedankt voor uw hulp! Vivian Student hbo - dinsdag 22 december 2009
Vivian Student hbo - dinsdag 22 december 2009
Je kunt elke logaritme 'omzetten' in een logaritme met een ander grondtal met behulp van:Zie 1. Rekenregels machten en logaritmenIn dit geval gaat dat zo:$\eqalign{ & {}^{\frac{1}{2}}\log {\text{ }}(2 + 3x) + {}^2\log (1 - x) = 3 \cr & \frac{{{}^2\log (2 + 3x)}}{{{}^2\log \left( {\frac{1}{2}} \right)}} + {}^2\log (1 - x) = 3 \cr & \frac{{{}^2\log (2 + 3x)}}{{ - 1}} + {}^2\log (1 - x) = 3 \cr & {}^2\log (1 - x) - {}^2\log (2 + 3x) = 3 \cr & {}^2\log \left( {\frac{{1 - x}}{{2 + 3x}}} \right) = {\text{3}} \cr & \frac{{1 - x}}{{2 + 3x}} = 8 \cr & Enz... \cr}$..en dan zal wat het lukken...? WvR dinsdag 22 december 2009
WvR dinsdag 22 december 2009
©2001-2024 WisFaq