Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55222 

Re: Getallenpuzzel

Waarom is het gezochte getal 134?

kim
Student hbo - donderdag 17 december 2009

Antwoord

Stel dat abc een van de getallen is, is de getalwaarde 100a+10b+c

De som van de zes getallen is
abc+acb+bac+bca+cab+cba=1776
Na uitwerking via de getalwaarde is deze som gelijk aan
200(a+b+c)+20(a+b+c)+2(a+b+c)=222(a+b+c)=1776
Dus a+b+c=8
De twee mogelijkheden zijn dus
1+2+5 (het kleinste getal is 125 = oneven).
1+3+4 (het kleinste getal is 134 = even).

Ok?

LL
donderdag 17 december 2009

©2001-2024 WisFaq