\require{AMSmath} Partieel differentiëren Ik dien de partiële afgeleide naar x te berekenen van:z(x,y)=(Ö(xy))/(x+y)Mijn antwoord is:z'x(x,y)=(0,5(xy)-0,5·y(x+y)-Ö(xy)·1)/((x+y)2In het antwoordboekje staat echter:z'x(x,y)=(-y(x-y))/((2Ö(xy)(x+y)2)Hoe kan ik mijn antwoord verder vereenvoudigen tot het bovenstaande antwoord? Jeffre Student hbo - dinsdag 15 december 2009 Antwoord Ik krijg dit:..en dat lijkt sprekend op het antwoord. Het is zelfs nog iets eenvoudiger.Zie ook de tip over het differentieren van de wortelfunctie. WvR woensdag 16 december 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik dien de partiële afgeleide naar x te berekenen van:z(x,y)=(Ö(xy))/(x+y)Mijn antwoord is:z'x(x,y)=(0,5(xy)-0,5·y(x+y)-Ö(xy)·1)/((x+y)2In het antwoordboekje staat echter:z'x(x,y)=(-y(x-y))/((2Ö(xy)(x+y)2)Hoe kan ik mijn antwoord verder vereenvoudigen tot het bovenstaande antwoord? Jeffre Student hbo - dinsdag 15 december 2009
Jeffre Student hbo - dinsdag 15 december 2009
Ik krijg dit:..en dat lijkt sprekend op het antwoord. Het is zelfs nog iets eenvoudiger.Zie ook de tip over het differentieren van de wortelfunctie. WvR woensdag 16 december 2009
WvR woensdag 16 december 2009
©2001-2024 WisFaq