Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie keer gooien met een dobbelsteen

Jan werpt 3 keer met een dobbelsteen. De toevalsvariabele Z is het aantal keren dat er 6 ogen worden gegooid. Maar een kansverdelingtabel van Z en bereken de verwachtingswaarde die bij deze kansverdeling hoort.

paulie
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 december 2009

Antwoord

Dit is een voorbeeld van een binomiale kansverdeling met parameters n=3 en p=1/6. De verwachtingswaarde is n·p=3·1/6=1/2.
Zoiets?

Zie ook 1. Wat is een kansverdeling? of 2. Verwachtingswaarde

WvR
dinsdag 15 december 2009

©2001-2024 WisFaq