\require{AMSmath} Functie met de natuurlijke logaritme Ik weet niet hoe ik de volgende functie op kan lossen. 4lnL + 2lnK=10 Ik heb: 4lnL + 2lnK -10=0 2lnL + lnK -5=0 lnK= -2lnL +5 Hoe kan ik de vergelijking nu verder oplossen naar K? De juiste uitkomst is K=e5/L2 Charlo Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 december 2009 Antwoord Uit -2.ln(L) = ln(L-2) en 5 = ln(e5) volgt lnK = Ln(L-2.e5) op grond van logaritmestellingen. MBL maandag 14 december 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet hoe ik de volgende functie op kan lossen. 4lnL + 2lnK=10 Ik heb: 4lnL + 2lnK -10=0 2lnL + lnK -5=0 lnK= -2lnL +5 Hoe kan ik de vergelijking nu verder oplossen naar K? De juiste uitkomst is K=e5/L2 Charlo Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 december 2009
Charlo Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 december 2009
Uit -2.ln(L) = ln(L-2) en 5 = ln(e5) volgt lnK = Ln(L-2.e5) op grond van logaritmestellingen. MBL maandag 14 december 2009
MBL maandag 14 december 2009
©2001-2024 WisFaq