Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61024 

Re: Primitieve functies van ln

Bedankt voor uw reactie. Dit geldt dus ook voor de tweede waarin b0? Dus dan wordt het: ln(bx) = ln(b) + ln(x) en dat ln(b) een vast getal is. En bij differentiëren wordt b nul?

Hans K
Iets anders - woensdag 9 december 2009

Antwoord

Bedenk wel dat als b0 is, x óók negatief moet zijn omdat logaritmen van negatieve getallen niet bestaan.
Om van het onderscheid positief/negatief af te zijn geldt in het algemeen dat de primitieve van y = 1/x gegeven wordt door Y = ln|x|.
De absoluutstrepen vangen dan het negatieve mooi op.

MBL
woensdag 9 december 2009

©2001-2024 WisFaq