Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieer

Beste meneer,

Kunt u mij uitleggen (laten zien) hoe ik de onderstaand functies kan differentiëren? Mijn docent wiskunde is mij helaas beu en wil mij niet langer helpen! Bij voorbaat dank voor uw hulp!

f(t)= 1+2sin1/2t
l(t)= 2cos3t

Tamar
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 december 2009

Antwoord

Op differentiëren kan je van alles vinden over het differentiëren.

f'(t) = 2·cos1/21/2
f'(t) = cos1/2t

Denk aan de kettingregel.

l'(t) = 2·3·cos2t·-sint
l'(t) = -6·sint·cos2t

Denk aan de kettingregel.

Hopelijk helpt dat een beetje... en anders maar weer vragen. Wij zijn het niet zo gauw beu...

...alhoewel!? Er gelden hier ook wel een aantal spelregels.

WvR
maandag 7 december 2009

©2001-2025 WisFaq