Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs van een goniometrische formule

Beste,

Het bewijzen van de formule:

tan(a/2) = (1-cos(a))/sin(a)

lukt me niet, omdat ik niet weet naar wat ik tan(a/2) kan omzetten.

Alvast bedankt,
Elise

Elise
3de graad ASO - maandag 7 december 2009

Antwoord

Ik zou de rechterkant omzetten naar iets met a/2 (denk aan de verdubbelingsformules sin(2x)=2sin(x)cos(x) en cos(2x)=...).

kphart
maandag 7 december 2009

©2001-2024 WisFaq