\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 61009 Re: Vergelijking oplossen met abc-formule (met haakjes) Bedankt, die eerste stappen zijn me nu in elk geval duidelijk :) Vervolgens zou ik dan het volgende doen: y2-5y-1=0 a=1 b=-5 c=-1 D = 25-4·1·-1 = -21 = Geen mogelijke oplossing? Maar als ik voor het gemak even b verander in een positief getal zou ik dit doen: a=1 b=5 c=-1 D = 25-4·1·-1 = 29 -5+Ö29 = 0,38 ------------- = ---- 1 1 -5-Ö29 = -10,38 ------------- = ------ 1 1 Dus x1 = 0,38 en X2 = -10,38 Heb ik dit zo goed gedaan? Met vriendelijke groet, Wes Wes Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 december 2009 Antwoord Nou ik weet niet... volgens mij ben je er nog niet helemaal! y2-5y-1=0 a=1, b=-5 en c=-1 Geeft D=(-5)2-4·1·-1=25+4=29 Verder!? Zie ook 3. ABC formule voor meer oefeningen. Dat kan geen kwaad denk ik! WvR zondag 6 december 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt, die eerste stappen zijn me nu in elk geval duidelijk :) Vervolgens zou ik dan het volgende doen: y2-5y-1=0 a=1 b=-5 c=-1 D = 25-4·1·-1 = -21 = Geen mogelijke oplossing? Maar als ik voor het gemak even b verander in een positief getal zou ik dit doen: a=1 b=5 c=-1 D = 25-4·1·-1 = 29 -5+Ö29 = 0,38 ------------- = ---- 1 1 -5-Ö29 = -10,38 ------------- = ------ 1 1 Dus x1 = 0,38 en X2 = -10,38 Heb ik dit zo goed gedaan? Met vriendelijke groet, Wes Wes Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 december 2009
Wes Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 december 2009
Nou ik weet niet... volgens mij ben je er nog niet helemaal! y2-5y-1=0 a=1, b=-5 en c=-1 Geeft D=(-5)2-4·1·-1=25+4=29 Verder!? Zie ook 3. ABC formule voor meer oefeningen. Dat kan geen kwaad denk ik! WvR zondag 6 december 2009
WvR zondag 6 december 2009
©2001-2024 WisFaq