Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace

ik moet de laplace berekenen van f(t)=sht/t

== laplace (Sht/t) = ò¥plaplace(shx)dx = [1/2 ò¥pex-e-x dx
bij verdere uitwerking kom ik uit op :
1/2 [Ln(x-1)]¥p - 1/2 [Ln(x+1)]¥p

maar hier zit ik vast vanwege de Ln(¥) ??

grt
AA

AA
Student Hoger Onderwijs België - zondag 6 december 2009

Antwoord

Bedenk dat een oneigenlijke integraal gedefinieerd is als een limiet.
In jouw geval krijg je ln((x-1)/(x+1)) als je daarvan de limiet neemt voor x naar oneindig komt er wel degelijk iets uit.

kphart
maandag 7 december 2009

©2001-2024 WisFaq