Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrix vraagstuk

Ik vind de werkwijze niet om volgend vraagstuk op te lossen:

Een klein metaalbedrijfje heeft 3 machines voor het modelleren en 4 machines voor het bedraden van bouten. Er worden 2 types van bouten geproduceerd : om een lot (1000 stuks) van type A te produceren moet men 3 minuten modelleren en 5 minuten bedraden, voor type B is dit 10 minuten voor beide.
  • Hoeveel loten van elk type moet met per uur produceren om de machines voltijds te benutten?
Kunnen jullie me helpen?

charlo
3de graad ASO - zondag 6 december 2009

Antwoord

Charlotte,
Misschien zo:3A+10B=180 en 5A+10B=240, waaruit volgt dat A=30 en B=9.

kn
dinsdag 8 december 2009

Re: Matrix vraagstuk

©2001-2024 WisFaq